Només els castells d’altura es porten a plaça

Reading Time: 2 minutes

Els marrecs celebren la desena posició en el XVII concurs de castells.

  font: Eva Poch

La colla castellera es va desplaçar a la capital tarragonina per acudir a l’espectacle casteller més gran del món. Els blau ter estaven ansiosos perquè arribés el gran dia, diumenge; i és que, aquest, és el primer any que actuen acompanyats de les colles més grans del país. “Estar entre les colles més grans és un reconeixement a la feina dels dos últims anys”, afirmava Iruna Rigau, cap de colla dels Marrecs de Salt, al Diari de Girona.

El concurs es celebra cada dos anys, en aquest cas ha sigut durant els dies 6 i 7 d’octubre. Eufòria, nervis, confiança, concentració, felicitat portaven a la motxilla els marrecs, que van ser els primers a entrar a plaça.
El primer castell de la colla el van descarregar a la primera ronda, simultàniament amb 3 colles més, va ser el 5d8. Es van haver d’esperar al voltant de 2 hores contemplant molts dels castells més grans de les altres colles fins que no va portar a plaça el seu esperat 3d9f. Tot i que els marrecs ja compten amb aquest castell, descarregat, en el seu historial; no ho van poder assolir diumenge a la Tarraco Arena Plaça. Amb el 3d9f, al principi, van obtenir un peu descarregat; després, però, va caure mentre el pom de dalt estava baixant tot just després de coronar-lo.

A tercera ronda, van fer un intent descarregat de la seva torre de 8 amb folre. La van tornar a intentar i descarregar finalment a la quarta i última ronda.
Per enllestir el concurs, els marrecs van fer un ventall de 9 pilars de 4.

 Font: Eva Poch

La colla no va poder dur a terme tot el que tenia planejat, tot i així, es va quedar amb un bon regust de boca, amb moltes ganes i il·lusió de seguir treballant per tornar-ho a intentar d’aquí a dos anys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *