L’Eurocambra aprova els polèmics articles 11 i 13 referents al copyright a internet

Reading Time: 2 minutes

Tot i que al juliol la pressió ciutadana va tirar enrrere la votació per regular els drets d’autor a internet, ahir 12 de setembre els euro diputats  de la cambra van votar en un clima molt més discret l’aprovació dels articles 11  i 13.

Molts mitjans de comunicació no se n’han fet ressò cosa que posa en el focus fins a quin punt grups importants com prisa, han fet pressió perquè s’aprovés i és que tant el “gobierno” com altres grups editorials de Espanya, Alemanya i altres estats van anunciar que estaven a favor de unes lleis que perverteixen, greument, la llibertat d’expressió per la que sempre  s’ha caracteritzat internet. Si ve en els útlims mesos plataformes com “youtube” han endurit molt l’ús de imatges amb copyright, saltant-se en la majoria de casos el “fair use” que té, no deixa de ser sorprenent que ara es vulgui aplicar de manera general.

Els mems, en perill d’extinció:

Un dels formats que ha gaudit de més popularitat aquests últims anys podria estar a punt de desaparèixer, i és que el fonament dels mems és la utilització d’imatges icòniques que el lector pugui reconèixer de seguida i per tant s’hi pugui identificar més fàcilment. Si la normativa finalment es torna a aprovar en una altra votació a principis de la primavera vinent, l’ús de qualsevol publicació amb drets d’autor, serà censurada per a fer servir i s’haurà de pagar una taxa.

La difusió de notícies, una altra afectada:

Si finalment la normativa entra en vigor, també s’eliminarà el poder emprar fonts d’altres mitjans de comunicació o sigui que la difusió serà molt més lenta, a no ser que els diferents mitjans paguin entre si unes quotes acordades per a que es puguin utilitzar com a font per a publicar. De aquí se’n denota l’especial interès que el grup “prisa” té en l’aprovació d’aquesta llei, i és que podria sortir-li molt rendible al disposar d’una de les rotatives més grans del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *